Louiselund i Håbo kommun En vacker plats med ett magnifikt läge intill Mälaren. 

 

Gården ligger längs en slingrande grusväg endast 45 min bilfärd ifrån Stockholm, 2.5 mil ifrån Enköping och dryga milen ifrån Bålsta. Håbo komun är en spännande komun att bo i.  Det planeras ett nytt stort centrum och stor satsning på nya boenden.

loading...

De fyra rödtimrade torpen har alla unika sjölägen och ger Louiselund en historisk prägel som vittnar om hur människor levde förr.

 

Författaren Jan Fridegård bodde under somrarna i torpet Hällen och lär ha inspirerats av naturens skönhet. Hällen utgör idag gårdens hjärta med fin utsikt över landskapet och vattnet. På just denna plats kommer ett fåtal unika hus att byggas.
 

 

Louiselund inbjuder till friluftsliv och rekreation. Promenera "Rundan" och upplev naturen på nära håll. Ta vägen ned till bryggan för ett dopp. Eller varför inte ta en båttur till historiska Skokloster och Sigtuna? På andra sidan stranden ligger Biskops Arnö, ett naturreservat värt att besöka.

loading...

Stallet på Louiselund har formen av en så kallad rundlada, för att skapa en vacker byggnad som även den icke hästintresserade kan njuta av. Ridhus finns oxå!